torsdag 6 januari 2011

Paradiset i Baia Formosa





Barra do Cunhaú ligger ju vid floden Cunhaús utlopp och på andra sidan floden sticker en halvö ut i Atlanten med fantastiska stränder mot havet. Man tar sig över floden antingen med bil- och passagerarfärja (plats för två-tre små bilar) eller segelbåt. På andra sidan möts man av sand, sand och åter sand. När man passerat sanddynorna har man av en bedårande utsikt över stranden, havet och en liten anläggning med bar, restaurang och palmbladsförsedda parasoller och solskydd.

Vi tog bilfärjan över till Baia Formosa och traskade över sanddynorna. Sanden var så varm så att tårna som stack ut ur flip-flopen brändes. Snabbt under ett solskydd och sen ut i det varma men ändå svalkande havet. Det var rejäla strömmar i havet, både en stark eda och dessutom sidoströmmar mot flodmynningen. Kändes lite scary ute på djupt vatten.

Väl tillbaks på "vår" sida gick vi till restaurang för sen lunch. Det var samma restaurang som vi varit på några gånger och vi hade börjat bli kompisar med ägaren och hans son. Åt och drack gott och länge så det fanns inte plats för någon middag på kvällen. I stället blev det en sväng till poolen, kortspel och cachaca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar