torsdag 9 juli 2009

Restaurangbesök


Har haft förmånen att besöka en hel del av Stockholms finare restauranger, bl.a. genom min vän J som jag delar intresset för mat och vin med. Jag har varit på F12, Lux, Den Vassa Eggen, Bon Lloc, Pontus m.fl. bra restauranger.
Ikväll har jag och E varit på Lydmar, som nu driver hotell- och restaurangverksamhet på Blasieholmen mellan Grand Hotel och Nationalmuseet. Restaurangen var en häftig upplevelse inredningsmässigt, kändes som att komma hem till någon med många bokhyllor, böcker, spel och puzzle. Ljudnivån var lite väl hög för min smak (har ju dessutom lite nedsatt hörsel) så vi hade svårt att konversera. Efter tillsägning sänkte man dock musiken, men ljudvnivån var ändå väl hög.

Vi började med ett glas Pol Roger medan vi valde mat. Som förrätt tog jag tre olika varianter på bruschetta, en med ankbröst och chêvre, en med sniglar och vitlök och därutöver baconinlindade dadlar. Underbart gott. Huvudrätten för min del bestod av grillad kalvkotlett med tryffelsmör och risotto. Perfekt tillagad! Vi drack genomgående vitt vin, Delta gjort på Sauvignon Blanc, producerat i Nya Zeeland. Mycket gott!

Jag hoppade över dessert och tog i stället en tryffel, espresso och en grappa. Allt till belåtenhet.

Betyget blir högt, men den något stökiga inledningen på kvällen och den höga ljudnivån drar ner betyget till 7 (10-gradig skala).

1 kommentar:

  1. Det låter som en mycket delikat måltid, och man blir riktigt sugen på en exklusiv middag. Jag var där i vintras och var också mycket nöjd.

    SvaraRadera