söndag 26 december 2010

Stympad resa




I somras bokade jag tillsammans med tre vänner en resa till Sydafrika över jul och nyår. Vi såg mycket fram mot resan och hade planerat allt i detalj. Vad vi inte visste var att det skulle bli en kallare och mer snörik vinter än på mycket länge, framför allt för engelsmännen. Vår resa skulle nämligen gå via Heathrow till Durban via Johannesburg. Dagen före avresa fick vi besked om att flyget från Stockholm till London var inställt pga snö på Heathrow och någon annan möjlighet att komma till Durban fanns inte. Vi lade våra pannor i djupa veck och bestämde oss för att ställa in Sydafrikaresan och i stället försöka med något annat resmål.

Resan till Kwazulu Natal blev i stället Brasilien och bara Natal. En övernattning i Köpenhamn kunde vi ju stå ut med. Det var på vippen att vi kom iväg från Köpenhamn till Lissabon (snöstorm på Kastrup), men lyckades komma fram till Portugal. Däremot ställdes flighten mellan Lissabon och Natal in på oklara grunder, och vi fick stanna över natten i Lissabon. Klockan 11 idag kom vi iväg och cirka 7 timmar senare landade vi i Natal och möttes av 30-gradig värme och sol.

Vi hade hittat ett hotell vid Punto Negra och checkade in på det. Sedan gick vi ner till strandpromenaden, tog några drinkar på en bar och sedan en ljuvlig middag på en restaurang nära hotellet. Vi drack ett brasilianskt rött vin som var mycket gott. Avslutade kvällen på en bar för en nattfösare innan det blev sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar