lördag 23 oktober 2010

Dag 4 Piemonte - Valpolicella





Idag lämnade vi Alice Bel Colle i ett vackert väder och med alla gubbar friska igen. Förmiddagen blev transport från Piemonte till Valpolicella, en rutt på cirka 300 km på motorväg nästan hela tiden. Vi började med att åka in i Valpolicella och fann en liten by, St Georgio med en underbar restaurang. Vi åt kungligt två rätter med tillhörande vin och avslutade med kaffe med avec. Härligt med långa luncher när det är så trevligt och gott. Vi blev på restaurangen tipsade om två vingårdar som vi besökte under eftermiddagen. Först åkte vi till Ca' la Bionda och blev visade runt och lärde oss hur man gör Recioto och Amarone. Fick också smaka några härliga Valpolicella Superiore och Amarone. Sedan gick färden till en något mindre vingård, Antolini, som producerade vanlig Valpolicella, Recioto, Ripasso och Amarone. Dessutom hade en av ägarna, Pier Paolo Antolini, experimenterat fram ett "eget" vin som var alldeles utmärkt! Dessutom var det han själv som visade oss runt och han var verkligen en "glad skit".
Sedan åkte vi till hotellet som vi hade funnit i Bardolino vid Gardasjön. Middagen på kvällen intogs på en ganska medioker turistrestaurang i Bardolino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar