söndag 12 september 2010

50 kvadrat




Har haft besök i helgen av två goda vänner från Stockholm. Vi har gjort utflykter i Visby och runt på ön och vi har ätit goda middagar på restaurang.
Igår kväll var vi på Restaurang 50 kvadrat och åt en fantastisk avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Den första rätten var Östersjölax med vaktelägg, dill, gurka och löjrom. Till den drack vi en god tysk Riesling.
Andra rätten var Piggvar med kronärtskocka, grönpeppar och tomat. Drycken var ett vitt italienskt vin från Veneto.
Tredje rätten blev Lufttorkad bogrulle från Ejmunds gård med kokt hummer, melon och koriander (min absoluta favorit av samtliga rätter).
Fjärde rätten var också ljuvlig, Rödvinsbrässerad gotländsk oxkind med aprikoser, morot och salvia. Drycken var en god Pinot Noir.
Rätt nummer fem blev Luffarbiff från Ejmunds gård med grillade sommargrönsaker och Café de Paris. Till detta avnjöts ett gott spanskt vin.
Rätt nummer sex innehöll ost, mer exakt 24 månader lagrad Parmigiano Reggiano med 15 år lagrad balsamicovinäger. Ett sött rött vin ackompanjerade osten.
Till sist den sjunde rätten, som blev Hallon från Stenhusegård med fänkålsbavaroise och lakrits. Till detta serverades en utsökt Sauternes.
Helhetsintrycket av såväl mat, dryck som en fantastisk service och trevligt bemötande gör att jag ger restaurangen nio av tio poäng.

1 kommentar: